Költészet Napja a MrSale Caféban


A költészet napja alkalmából egy különleges estére kaptunk meghívást: kétrészes irodalmi estre egy kávézóba! MrSale Café a belvárosi Weiner Leó utcában található, a bejáraton keresztül egyből egy alagsori kis kávézó abszolút modern helyiségébe toppan az ember. Praktikus kellemes a berendezés, kicsi barátságos hely.

Az estet Kónya László moderálta (a kávézó baristája), az első részben a MrSale Öltönyüzlet dolgozói mondták el kedvenc verseiket, majd a maglódi Csütörtök Esti Verslábak kortárs költői szavalták el kedvenc klasszikus és saját alkotásaikat.

Vendéglátónkat a rákoshegyi Bagi Katalint kérdeztük, hogy került kapcsolatba az irodalmi kávézóval és mit lehet tudni a maglódi Csütörtök Esti Verslábak társaságról?

2018 nyarán az ünnepi könyvhét eseményeit követően egy közösségi portálon jutott hozzám el a hír, hogy egy kedves régi ismerősöm, Zsámboki János első könyve – Veszedelmes utakon is megjelent. Felhívtam, hogy hol tudná nekem dedikálni és ő elhívott a maglódi MagHázba csütörtök délután 16 órára, hogy ott tudom elérni este 19 óráig. Akkor még nem tudtam, hogy hova is csöppenek. A megadott időben egy társaság kellős közepén találtam magam, a Csütörtök Esti Verslábak irodalmi csoportban, Tábori Zsuzsi könyvtáros vezetésével. A dedikálás megtörtént, mindeközben egy intellektuális utazásban, feltöltődésben volt részem.  Szebbnél-szebb verseket, regényrészleteket hallottam, némi süti és üdítő elfogyasztása közben. Az első pillanattól kezdve befogadtak, invitáltak a többi összejövetelük látogatására. Ott ragadtam, mert bár én nem írok, felolvasással tudok hozzájárulni a csütörtöki találkozók jó hangulatához. De, hogy is kerültem a kávézóba? A kisebbik fiam idén érettségizik és szeptember környékén el kellett kezdeni jó minőségű öltönyt keresni (mivel a régit bizony kinőtte) a szalagavatóra-ballagásra-érettségire. Többen ajánlották a MrSale öltönyüzletet, amely weboldalára regisztrálva ( http://www.mrsale.hu ) egy hírlevélben értesültem a MrSale Café megnyitójáról. Ebben azt is említették, hogy irodalmi kávéházat szeretnének létrehozni. Hónom alá csapva a maglódi szerzők megjelent műveinek egy részét, meglátogattam a kávézót, ahol Kónya Lászlóval sikerült megismerkednem egy nagyon finom capuccinó és sütemény elfogyasztása közben (megjegyzem, akik az öltönyüzletben vásárolnak, azok ingyen fogyaszthatnak egy prémium kategóriás kávét vagy teát vagy limonádét + sütit a kávézóban, egy mail cím regisztrációját követően).

Vele egyeztetve időpontot, lehetőséget kaptunk egy Irodalmi Kávéház sorozat indítására, ahol bemutatkozhatunk.

Immár ötödik alkalommal tudtunk így találkozni és megismertetni másokkal is a maglódi szerzőket.

Tóth Zoltán: MrSale Cafe

Kis kávézó nagy szeretet,
Meghittség, és sok élvezet,
Finom ízek között művészet,
Kicsi helyen hatalmas lélek.

Mosoly mögött emberek,
Köztük sokan művészek,
Ízt adnak a szónak este,
Irodalmi kávé, rendelve.

Menedék e kis szolid sziget,
Hol elnézik torkos bűnödet,
S lelked emelik az égbe,
Ha betérsz élményt kapsz cserébe!

https://rakoshegyi-info.blogstar.hu/./pages/rakoshegyi-info/contents/blog/71439/pics/lead_800x600.jpg
 

Esti gimi Rákoshegyen2018.08.30. 10:25

Rákosmente első serháza2019.08.15. 20:30

Kórus kommandó 2.02018.12.30. 11:50

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?