Húsz év az irodalom szolgálatában


Albert Ferenc: „Írnám summáját az elmúlt húsz évnek, de ebből valójában csak egy negyedét éltem meg, mivel 2014 tavaszán csöppentem a rákoshegyi szentélybe. A műhely tagjai kedvesen, bár fürkésző tekintettel fogadtak. Bátorításukkal felvértezve vállaltam részt a közösség további munkájában. Minden hónap első szerdáján találkozunk, mikor is tanulunk egymástól, jót és rosszat, egymás hibáiból, egymás erényeiből. Csiszolgatva az írásainkat, s a feladatok szülte műveinket.  Sajnos az egykori alapítók közül egynéhány művészt csak szóbeszéd szintjén ismerhettem meg, akik ikonként élnek a tagság emlékezetében.
    Nem volt lehetőségem munkálkodni: Aszódi Imrével, Ballonyi Lászlóval, Rőthler Istvánnal, Szabó Illés József doktorral, akik elköltöztek az élők soraiból, még mielőtt Rákoshegyre irányította énemet a költészet múzsája.
    Sajnos a múlt nagyjai közül búcsúztatnom kellett, Deregán Gábort, T. Ágoston Lászlót, és a közelmúltban Krémer Józsefet. Az Úr akaratát tudomásul véve folytattuk az utat, mit elődeink kitapostak, bár a műhely vezéregyéniségek hiányát szenvedte.
    2017 év végén már megkörnyékeztek, vállaljam el a megfogyatkozott kis lélekszámú csapat vezetését. Hosszas hezitálás után engedve a felkérésnek, a tagság egyhangú szavazással választott meg a Rákosmenti Irodalmi Műhely új elnökének. - A hezitálásomra a magyarázat, csupán annyi: féltem a munkától, mert természetemnél fogva, ha valamit elvállalok, akkor azt teljes odaadással teszem. A mai világban nehéz megfelelni a kihívásoknak, különböző emberi szeszélyeknek, magatartásoknak, és a negatív, pozitív hozzáállásoknak… 
   Egy nehéz, viszonylag meddő időszak közepette kellett lendületet adni az előttünk álló, és ránk váró feladatoknak. Befejezni a „Csillagkönnyek” című antológia megjelentetését, melyet még az ideiglenes vezetés tűzött ki célul, elvégezve annak oroszlán részét.
   Teljes mellbedobással álltam bele a munkába. Köszönöm a segítséget feleségemnek, aki támogatott, és ma is támogat, lelkileg és fizikailag egyaránt. Két év alatt számos nagy sikerű, telt házas rendezvényt tudunk magunk mögött, ami szintén feleségem közönségszervező munkáját dicséri. Úgy érzem, ha érdektelen műsorokat szerkesztettünk volna, az egyre kritikusabb nagyérdemű nem térne be újra meg újra a szűkre szabott Rákoshegyi Közösségi Ház falai közé. Saját „gyermekemnek” tekintem az Irodalmi kávéházban „Költők a ködből” című sorozatunkat, mely folyton bizonyítja, a „Házat” kinőttük! Ez esetben, méltatlanul mellőzött költők műveiből válogatunk, melyekből egy órás összeállítással várjuk a közönségünket. Minden alkalommal ifjú „művészpalántákat” vonunk be a műsorba, akik bemutatkozási lehetőséget kihasználva, színesítik az estéket.”

November végén ünnepelte a RIM megalakulásának a 20. évfordulóját a Rákoshegyi Közösségi Házban. Az eseményhez méltó díszbe borult a közösségi ház nagy terme, a RIM tagokat és műveiket bemutató plakátok borították a falakat.

Albert Ferenc az est házigazdájaként köszöntötte a jelenlevő alapító tagokat, volt elnököket, tagokat, vendégeket. Köszöntőt mondott Szabó Katalin, Érsek Tibor, Rostás Farkas György és Galgóczi Árpád.

A továbbiakban a RIM tagjainak ünnepi műsora következett, L. Gácsi Éva népdalaival, Markó Kincső (Bartók AMI) pedig zongora játékával színesítette a programot.

Továbbra várják az irodalom kedvelőket, akár rímfaragó akár csak hallgató szerepet vállal. A RIM a Rákoshegyi Közösségi Házban
(Budapest XVII. ker., Podmaniczky Zsuzsanna utca 3.)
tartja irodalmi estjeit és műhelytalálkozóit.

Ide kattintva a RIM honlapját tekinthetik meg.

https://rakoshegyi-info.blogstar.hu/./pages/rakoshegyi-info/contents/blog/88245/pics/15777847421636939_800x600.jpg
 

Esti gimi Rákoshegyen2018.08.30. 10:25

Rákosmente első serháza2019.08.15. 20:30

Kórus kommandó 2.02018.12.30. 11:50

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?